Buitenritten te paard

Wij organiseren elk weekend buitenritten te paard door het prachtige natuurgebied van de Kempen, één van de mooiste natuurgebieden van Brabant waar heidevelden, kleine bosjes, vennen en stuifzanden elkaar afwisselen. Afhankelijk van de lengte van de rit doet u het Leenderbos, de Weerter Bergen of de Strabrechtse Heide aan. 

De buitenritten zijn minimaal 1,5 uur en zijn allen onder begeleiding. Wij rijden in de groepsverband met maximaal 10 deelnemers. Ritten dienen vooraf besproken te worden, bij voorkeur per e-mail, maar u kunt ook even bellen. 

Recente rijervaring is verplicht. U dient de gangen stap, draf en galop goed te beheersen. Uit het oogpunt van paardenwelzijn hanteren wij een maximum lichaamsgewicht van 90 kg.

Op de onderstaande dagen worden er vaste ritten georganiseerd. U kunt ook altijd informeren naar andere tijden. Privé-ritten (1 t/m 4 personen) zijn ook mogelijk,voor meer informatie kunt u contact op nemen via het contactformulier.

Zaterdag: 12:00 – 14:00

Zondag: 13:00 – 15:00

Tarieven buitenritten

  t/m 17 jaar vanaf 18 jaar
2 uur €30,- €35,-
3 uur €40,- €47,50

Dagtochten

Op zaterdag en op afspraak organiseren wij dagtochten met halverwege een heerlijke lunch. Afhankelijk van de duur van de tocht bezoek je bos- en heidegebieden of het natuurgebied rondom de Achelse Kluis. Onderweg pauzeert u om te genieten van een heerlijke lunch, waarbij u onder andere kunt kiezen uit soep, pannenkoeken en luxe belegde broodjes. Deze rit vertrekt op zaterdag om 11:00 en u zult rond 16:00 weer terug zijn op de manege. 

Tarieven dagtochten

  t/m 17 jaar vanaf 18 jaar
5-uur inclusief lunch €55,- €67,50

Pannenkoekenrit

 Elke zondag organiseren we de zogenaamde ‘pannenkoekenrit’. Deze rit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met De Boschhoeve en om de directe omgeving te bekijken. De buitenrit duurt anderhalf uur en na de rit kunt u op de manege genieten van een heerlijke pannenkoekenlunch. De niet-ruiters kunnen bij de manege een wandelkaart ophalen en te voet genieten van het Cranendonckse bos of u kunt meerijden in de koets, de prijzen hiervoor vind u in de onderstaande tabel.

Bij inschrijving voor het ponykamp of ruiterkamp, kan je voor een gereduceerd tarief meedoen aan deze gezellige pannenkoekenrit! Ouders, vrienden en bekenden zijn ook van harte welkom. Bij voldoende rijervaring kunnen zij aan de buitenrit deelnemen. U dient zich vooraf aan te melden voor deze pannenkoekenrit – bij voorkeur via de e-mail – door het contactformulier in te vullen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0495-592356. 

Tijden pannenkoekenrit: 

12:00 – 13:30

13:00 – 14:30 

Tarieven pannenkoekenrit

  t/m 17 jaar vanaf 18 jaar
gereduceerd tarief(bij inschrijving van kamp) €10,-*
Normaal tarief €25,-* €30,-*
Koetsrit met tractor €12,50 €15

*Tarieven zijn inclusief pannenkoeken en ranja!