Ruiterbewijs

Op De Boschhoeve bestaat ook de mogelijkheid tot het behalen van het ruiterbewijs. De examens* worden afgenomen op en om manege De Boschhoeve en onder verantwoordelijkheid van examinatoren van de Stichting Recreatie Ruiter [S.R.R.]. De S.R.R. reikt de geslaagden het ruiterbewijs uit, aan dit bewijs zit ook een WA-verzekering verbonden.

De cursus voor ruiterbewijs wordt door ervaren instructeurs verzorgd. Tot nu toe ligt het gemiddelde percentage geslaagden van het ruiterbewijsexamen in de buurt van 95%. De Boschhoeve streeft uiteraard naar een percentage dat nog dichter bij de 100% ligt!

Gevorderde ruiters kunnen bij ons hun ruiterbewijs halen. De minimale leeftijd voor deelname aan het ruiterbewijs is 12 jaar en het is noodzakelijk dat u minimaal 1 jaar rij-ervaring heeft (B-niveau). Wij organiseren regelmatig week- en weekendcursussen.

De weekendcursus is ideaal voor mensen die in de omgeving van De Boschhoeve wonen. Tijdens deze 4-daagse cursus worden de praktijklessen gegeven in de ochtend en vroeg in de middag. De theorielessen vinden plaats aan het einde van de middag. Het programma duurt globaal van 10.30 tot 16.00.

De kosten voor een weekendcursus bedragen € 300,00. De kosten zijn exclusief examen, boek en cd-rom (€ 65,00). Voor meer informatie over de eerstvolgende cursus kunt u contact opnemen met De Boschhoeve op telefoonnummer 0495-592356.

Buitenrit maken?

Naast uw ruiterbewijs halen kunt u op Manege de Boschhoeve ook hele leuke buitenritten maken. Lees meer over buitenritten.

De Boschhoeve op telefoonnummer 0495-592356.

Downloads

Hier kunt u de diverse aanmeldformulieren downloaden op de website van de S.R.R.