Paardrijles

Paardrijles op de Boschhoeve te Soerendonk - SpringlesGoed paardrijden leer je op manege de Boschhoeve! Onze paardrijles wordt gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs die je met veel enthousiasme zullen begeleiden bij het (beter) leren paardrijden.

Op de manege de Boschhoeve staat een groot aantal paarden en pony’s. Voor elk wat wils, variërend van betrouwbare paarden en pony’s voor beginnende ruiters, tot paarden en pony’s die wat meer uitdaging bieden aan de geoefende ruiter. Bovendien beschikt manege de Boschhoeve over minstens 25 Friese paarden.

In de paardrijles wordt veel aandacht besteed aan dressuurmatig rijden, maar ook springen, vaardigheid en carrouselrijden komen regelmatig aan bod. Daarnaast zijn er speciale springlessen (pony’s en paarden) en carrousellessen met friese paarden voor geïnteresseerden.

Manege De Boschhoeve beschikt over een dubbele binnenbak van 80 x 20 meter een buitenrijbaan. Bovendien is er een buitenrijterrein van anderhalve hectare dat vooral wordt gebruikt als oefen- en examenterrein ten behoeve van de Ruiterbewijsopleidingen. Er zijn 20 was- en poetsplaatsen en er is een solarium. In de zomermaanden kan er ook gezwommen worden met de paarden in het speciaal aangelegde paardenzwembad (150 meter lang en 15 meter breed, tot 2 meter diep). Onze paarden vinden het heerlijk om na het werk even lekker af te koelen. Ook de pony’s vinden fantastisch om een rondje te zwemmen met een ruitertje op hun rug.

Tarieven paardrijles

De paardrijles prijzen per 01-03-2016

 Soort kaart  Leeftijd 1x per week 2x per week 3x per week
Kwartaalkaart T/m 16 jaar  € 129  € 231,- € 324,-
  Vanaf 17 jaar  € 159,-  € 288,-  € 414,-
Maandkaart T/m 16 jaar  € 47,50  € 85,-  € 122,00
Vanaf 17 jaar  € 58,00  € 105,-  € 152,50

Extra paardrijles (naast een kaart) of losse paardrijles (zonder kaart)

  Extra les Losse les
T/m 16 jaar € 10,- € 15,-
Vanaf 17 jaar € 12,50 € 17,50
 • Het bedrag voor een kwartaalkaart wordt voorafgaand aan het betreffende kwartaal geïncasseerd op basis van een contract van 3 maanden. U kunt kwartaalkaarten ook contant afrekenen, in dat geval dient u voorafgaande aan het kwartaal voor 3 maanden te betalen.
 • De maandkaart kan voorafgaande aan de maand contant betaald worden, of voor de 1ste van de maand overgemaakt worden per bank.
 • De extra- en losse paardrijles wordt altijd contant en voorafgaand aan de les betaald.

Starterspakket

Het starterspakket is er speciaal voor de beginnende ruiter. Naast privélessen krijg je ook les in de omgang met het paard, poetsen, harnachement en opzadelen. Met deze lessen leer je de beginselen van het paardrijden, waarna je, in overleg met je instructeur, aan kunt sluiten in een voor jou geschikte groepsles.

Inhoud pakket 1:

 • Een les poetsen, harnachement en opzadelen (2x een half uur)
 • Privéles (4 x een half uur)
 • Begeleide boswandeling te paard van een half uur

Kinderen t/m 16 jaar € 125,-
Vanaf 17 jaar € 150,-

Ruiterpaspoort

Manege de Boschhoeve is lid van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra).

Als je kiest om te paardrijden bij een FNRS ruitersportcentrum kies je voor kwaliteit, veiligheid en een breed aanbod van uitstekende ruiteropleidingen. Je ontvangt dan het FNRS ruiterpaspoort. Het is een officieel en persoonsgebonden document voor alle manegeruiters die rijden bij een FNRS Ruitersportcentrum. Het ruiterpaspoort geeft toegang tot alle FNRS Ruiteropleidingen, is landelijk erkend en staat garant voor een opleiding van hoog kwaliteits- en veiligheidsniveau. Het is een registratiebewijs rijvaardigheidsniveau. Ook ben je via het ruiterpaspoort automatisch lid van de KNHS, de overkoepelende sportbond.

In het ruiterpaspoort kun je veel dingen registreren, zoals gereden wedstrijden, gereden buitenritten, maar ook wanneer je de eerste paardrijles gereden hebt. Op vertoon van je ruiterpaspoort krijg je kortingen op ruiterkampen en voor diverse activiteiten en evenementen en mag je deelnemen aan KNHS wedstrijden. Daarnaast is er een ongevallenverzekering gekoppeld aan het ruiterpaspoort, een belangrijk document dus.

Wat zijn de voordelen van het ruiterpaspoort?

 • Je hebt de garantie dat je veilig leert paardrijden. Door de maatschappelijke organisaties Stichting Consument en Veiligheid en Stichting Veilige Paardensport(SVP) worden de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen gesteld aan de accommodatie, de paarden en pony’s en de instructeurs. De SVP hanteert hiervoor een onafhankelijk Veiligheidscertificaat voor hippische bedrijven in Nederland. Alle FNRS-Ruitersportcentra zijn in het bezit van dit certificaat.
 • heb je toegang tot de landelijk erkende FNRS-ruiteropleidingen, welke speciaal zijn ontwikkeld om jou plezierig én verantwoord te leren paardrijden. Op elk niveau worden regelmatig proevendagen georganiseerd, waarmee bij goed resultaat promotiepunten zijn te verdienen. Alle ontwikkelingen in je ruiterloopbaan en de behaalde resultaten op de proevendagen worden officieel vastgelegd in het Ruiterpaspoort.
 • Iedere ruiterpaspoorthouder wordt via de FNRS lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Middels dit lidmaatschap ontvangt de ruiter de nationale sportpas en het hippisch magazine Paard & Leven.
 •  Aan het ruiterpaspoort is een extra ongevallen verzekering gekoppeld.

Ruiterpaspoort aanvragen

Voor nieuwe ruiters: in de kantine liggen informatiepakketten over het ruiterpaspoort klaar.

 • Vul de lesovereenkomst in
 • Voeg een pasfoto toe (naam en geboortedatum noteren op achterzijde pasfoto)
 • Laat het aanvraagformulier ondertekenen op De Boschhoeve (door Peer of Floor)
 • Geef het originele formulier af op De Boschhoeve
 • Stuur de gele doordruk met pasfoto naar de FNRS, De Beek 125, Postbus 3040, 3850 CA, Ermelo
 • De roze doordruk is voor uw eigen administratie
 • De FNRS stuurt u binnen drie weken het ruiterpaspoort en de factuur
 • Gekoppelde verzekeringen zijn van toepassing vanaf de datum van ondertekening
 • Het ruiterpaspoort is geldig vanaf de aanvraagdatum

Zie voor meer informatie www.ruiterpaspoort.nl

Lestijden

Dag Tijd Discipline
Maandag 18:00 Dressuurles kinderen
19:00 Dressuurles wedstrijdgroep
20:00 Dressuurles volwassenen
Dinsdag 18:30 Dressuurles kinderen
19:30 Dressuurles volwassenen
20:30 Carroussel 2e divisie NK
Woensdag 14:00 Dressuurles kinderen
15:00 Dressuurles kinderen
16:00 Beginnersles kinderen
19:00 Dressuurles kinderen
20:00 Dressuurles volwassenen
Donderdag 18:00 Springles kinderen
19:00 Springles volwassenen
20:00 FriezenCarrouselgroep
Vrijdag 15:00 Dressuurles kinderen
18:30 Dressuurles kinderen
19:30 Dressuurles volwassenen
20:30 Dressuurles volwassenen
 Zaterdag 12:30 Dressuurles kinderen
13:30 Dressuurles kinderen
14:30 Dressuurles kinderen
15:30 Dressuurles kinderen
16:30 Dressuurles kinderen
17:30 Beginnersles kinderen

Foto’s