Ponykamp(6 t/m 14 jaar)


Wij organiseren de gezelligste ponykampen van Nederland! Het merendeel van de deelnemers komt daarom steeds weer opnieuw terug naar Manege de Boschhoeve. Als je bij ons op ponykamp komt dan kan je voor gereduceerd tarief(€10) op een zondag naar keuze in maart, april, mei of juni (niet in juli en augustus) meedoen aan onze gezellige pannenkoekenrit! Onze ponykampen worden in alle schoolvakanties (inclusief de landelijke spreiding) gehouden. 

 

Direct inschrijven

 

 

Het programma

Er wordt ongeveer 3 uur per dag gereden(inclusief spelletjes te paard). We organiseren tijdens het kamp allerlei activiteiten zoals: dressuurles, springles, buitenrit, ponygames, een huifkartocht met pannenkoeken bakken, zwemmen, ‘pimp je pony’ poetswedstrijd, voltige, menles, spooktocht, kampvuur, bonte avond en er is voldoende tijd voor de verzorging van het ‘eigen’ paard. Ook hebben we een speciale paardenzwemvijver waarin met de paarden gezwommen kan worden. Kortom geen tijd om je te vervelen op ponykamp Brabant!  Bij het paardrijden wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met het niveau van de ruiters. We besteden veel aandacht aan de keuze van de juiste pony voor iedere deelnemer en er is voor iedereen een eigen pony of paard beschikbaar!

Wil je graag je eigen pony meenemen op ponykamp? Dat kan als de pony verkeerssmak is en je er de hele week zelf op kan rijden. De kosten hiervan zijn €45,- per week voor een pony en € 60,- per week voor een paard. In de zomervakantie is dat zelfs gratis! Er is van alles mogelijk op ponykamp Brabant.

Groepen

Deelnemers aan de ponykampen worden bij het paardrijden ingedeeld in groepen, op basis van leeftijd en rijervaring. De kinderen rijden dus zoveel mogelijk op hun eigen niveau. We hebben slaapkamers met 4 tot 10 bedden waar de kinderen naar leeftijd worden ingedeeld. 

Pony – ruiterkamp(13 t/m 14 jaar)

Naast de ponykampen hebben wij sinds een aantal jaar ook het pony-ruiterkamp! Dit kamp is voor speciaal voor kinderen van 13 t/m 14 jaar. Dit is een aparte groep tijdens het kamp voor kinderen met al wat meer rijervaring. We gaan allerlei leuke activiteiten doen tijdens het pony-ruiterkamp: dressuurles, springles, buitenrit(ook langere ritten), horseball, avondrit, ponygames etc. Uw kind wordt automatisch ingedeeld in deze groep!  

Prijzen 2019

Vakantie Periode Prijs per kamp
Mini-Ponykamp Voorjaar(midden) 24 februari t/m 27 februari 2019 €170
Mini-Ponykamp Voorjaar(zuid) 3 maart t/m 6 maart 2019 €170
Ponykamp Meivakantie 21 april t/m 11 mei 2019 €365
Ponykamp Zomervakantie  7 juli t/m 24 augustus 2019 €405
Ponykamp Herfstvakantie 13 oktober t/m 26 oktober 2019 €320

 

Als je je eigen pony of paard wilt meenemen, neem dan even contact op met de Boschhoeve.

Wat je mee moet nemen

  • Rijkleding en Rijlaarzen
  • Poetsspullen
  • Een goedgekeurde cap
  • Zwemkleding
  • Oude schoenen die nat mogen worden (voor het zwemmen met paarden)
  • Slaapzak
  • Kussen
  • Regenkleding
  • Voldoende warme kleding die een beetje vuil mag worden en tegen een stootje kan
  • Zakgeld

Veiligheid

De Boschhoeve is lid van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra, wat staat voor verantwoord paardrijden. Ook is De Boschhoeve in het bezit van het Veiligheidscertificaat. Dit wil niet zeggen dat er niets mis kan gaan, maar er wordt alles aan gedaan om veiligheid zoveel mogelijk te garanderen. De rijlessen worden altijd geleid door gediplomeerde instructeurs of worden gegeven onder hun toezicht.

De veiligheid en het welzijn van de kinderen is van groot belang, dit geldt zowel voor het verblijf als voor alle activiteiten tijdens het ponykamp. Dit houden wij dan ook scherp in de gaten. Er is per ± 6 kinderen 1 begeleider. Verder wordt er elke avond met de groepsleiding besproken hoe de dag verlopen is. Op deze manier hopen wij eventuele problemen voor te zijn en waar nodig op te lossen. Wij doen ons uiterste best om iedereen een leuk, gezellig en leerzaam ponykamp te bieden!

Paardrijvakantie voor tieners of volwassenen?

Manege de Boschhoeve heeft ook uitgebreide mogelijkheden voor tieners en volwassenen. Neem eens een kijkje op een van deze pagina’s:

Video Ponykamp op de Boschhoeve

Foto’s van Ponykamp

Een korte foto impressie van wat ponykamp Brabant te bieden heeft.

Nog vragen of opmerkingen? Wij geven u graag antwoord op al uw vragen. Vul ons contactformulier in, of bel ons op 0495-592356. In goed overleg is van alles mogelijk op ponykamp Brabant.